5 είδη κατεργασίας CNC και επεξεργασίας λαμαρίνας που εφαρμόζονται στον αεροδιαστημικό τομέα

- 2021-12-10-

Μάθετε σχετικά με 5 τρόπους εφαρμογής συγκεκριμένων μεθόδων κατασκευής σε αεροδιαστημικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των πλαισίων διεπαφής χρήστη, εργαλείων και εξαρτημάτων συναρμολόγησης, εξαρτημάτων δοκιμής κραδασμών, δομών αεροδιαστημικής και περιβλημάτων αισθητήρων.

Εφαρμογή 1: Κουμπιά από λαμαρίνα και πίνακες διεπαφής χρήστη

Συμβουλή σχεδίασης: Η λαμαρίνα είναι μια επιλογή χαμηλού κόστους για την κατασκευή προσαρμοσμένων πάνελ διεπαφής για ενσωμάτωση σε εξαρτήματα εκτός ραφιού. Ειδικοί συνδετήρες για λαμαρίνα (όπως βραχίονες PEM και βύσματα) είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προσθέσετε οπές με σπείρωμα και προεξοχές σε λεπτά μεταλλικά μέρη (όπως φαίνεται στο παραπάνω σχήμα).


Εφαρμογή 2: Εργαλεία συναρμολόγησης και εξαρτήματα

Συμβουλές σχεδίασης: Υλικά όπως το αλουμίνιο 6061-T6 και το πολυοξυμεθυλένιο (POM) χρησιμοποιούνται συχνά στα εργαλεία συναρμολόγησης λόγω του σχετικά χαμηλού κόστους και της ευκολίας επεξεργασίας τους. Το πολυοξυμεθυλένιο (POM) είναι επίσης μια καλή επιλογή για την αποφυγή ζημιών στα εξαρτήματα της διεπαφής ή όταν απαιτείται χαμηλή τριβή.


Εφαρμογή 3: Εξάρτημα προσομοίωσης ποιότητας και δοκιμής δόνησης

Υπόδειξη σχεδίασης: Δεδομένου ότι η πτήση είναι ένα μη στατικό περιβάλλον, τα ηλεκτρομηχανικά εξαρτήματα και τα ωφέλιμα φορτία υπόκεινται συχνά σε κραδασμούς υψηλής συχνότητας. Ο αντίκτυπος αυτού του είδους δόνησης είναι δύσκολο να προσομοιωθεί, επομένως η φυσική επιτάχυνση της δοκιμής του κύκλου ζωής στη δονούμενη πλάκα είναι συνήθως ένα βασικό βήμα.

Όταν σχεδιάζετε εξαρτήματα, να θυμάστε ότι οι αναδευτήρες συνήθως έχουν αυστηρά όρια βάρους για να εξασφαλίσουν ασφαλείς παραμέτρους λειτουργίας. Όσο μικρότερη είναι η μάζα που καταλαμβάνει το εξάρτημα, τόσο μεγαλύτερο είναι το εξάρτημα δοκιμής.



Εφαρμογή 4: Μηχανική κατασκευή αεροδιαστημικής και εξαρτήματα σκελετού αεροπλάνου

Συμβουλές σχεδίασης: Η δομή ισο-πλέγματος μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά το συνολικό βάρος, διατηρώντας παράλληλα την ακαμψία και διασφαλίζοντας ομοιόμορφες επίπεδες ιδιότητες υλικού. Ωστόσο, αυτή η στρατηγική θα αυξήσει σημαντικά τον χρόνο της μηχανής, μειώνοντας έτσι το κόστος. Χρησιμοποιήστε δομές ισο-πλέγματος μόνο όταν η μείωση βάρους είναι κρίσιμη και εφαρμόστε άλλες στρατηγικές για να διευκολύνετε την κατασκευή, όπως η χρήση της μεγαλύτερης δυνατής ακτίνας γωνίας.


Εφαρμογή 5: Ηλεκτρονικά συστήματα και περίβλημα αισθητήρα

Συμβουλή σχεδίασης: Τα επεξεργασμένα περιβλήματα είναι ένας καλός τρόπος για την προστασία των εύθραυστων αισθητήρων (όπως οι εμπορικές κάμερες) από σκληρά περιβάλλοντα. Προκειμένου να μειωθεί το βάρος, το κράμα αλουμινίου είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό. Οι ανοδιωμένες επιστρώσεις είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία των κατεργασμένων εξαρτημάτων από τη διάβρωση, ενώ παρέχουν μια σκληρότερη, ανθεκτική στη φθορά εξωτερική επιφάνεια.

Σύμφωνα με συγκεκριμένες απαιτήσεις, η ανοδίωση σκληρής στρώσης MIL-A-8625, Type 2 ή Type 3 μπορεί να προσφέρει το πιο ανθεκτικό φινίρισμα. Ωστόσο, η ανοδική οξείδωση θα μειώσει την αντοχή σε κόπωση των κραμάτων αλουμινίου, επομένως είναι σημαντικό να αναλύονται προσεκτικά τα συστατικά που υπόκεινται σε κυκλική φόρτιση.



Η τεχνολογία Sunbright παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής ποιότητας από τις πρώτες ύλες έως τη μηχανική και την κατασκευή διεργασιών με 20+ χρόνια βιομηχανική εμπειρία στα μηχανικά μέρη. Ειδικά τα εξαρτήματα μηχανικής κατεργασίας στην εφαρμογή Aerospace που έχει κατατεθεί όπως π.χ Σύνθετα ανταλλακτικά Muli-axis Linka CNC καιΑνταλλακτικά Αεροδιαστημικής Επεξεργασίας Μετάλλων, η Sunbright έχει περισσότερη βιομηχανική και κατασκευαστική εμπειρία με ειλικρινή εξυπηρέτηση.


Το vedio των λεπίδων Turbo μηχανικής κατεργασίας CNC πέντε αξόνων ακριβείας είναι όπως παρακάτω για αναφορά.